MAS Seeds®, 75 yılı aşkın bir süredir değişen iklime ve çiftçilerin ihtiyaçlarına yanıt veren yüksek verimli, dayanıklı hibritler geliştirmek için çiftçilerle işbirliği yapmaktadır. Her bir tohum çeşidinin arkasında on yıllık bir araştırma, geliştirme ve inovasyon bulunmaktadır. Sonuç olarak, geçmiş performansımız bizi 50 ülkedeki çiftçiler için güvenilir ve sürdürülebilir bir ortak haline getirmektedir. Yüksek ve güvenli en yüksek verimi sağlayan hibritler yaratıyor ve hastalıklara dayanıklı, kuraklığa dayanıklı ve yüksek besin maddeli hibritler geliştirerek çiftçilerin değişen iklime uyum sağlamasına yardımcı oluyoruz.
3 ana araştırma programı
MISIR
Çok erken ve geç yapraklı ve sindirilebilir silaj
Çok erken ila geç tahıl
Tropikal mısır
AYÇİÇEĞİ
Çok erkenden geçe doğru ayçiçeği
Herbisit tolerans teknolojileri
Linoleik ve yüksek oleik tipler
Süpürgeotu, küf ve kara pas toleransları
AGRO-EKOLOJİ ve çeşitlendirme için ürünler
Örtü bitkileri, yem karışımları, soya fasulyesi, yonca, kışlık yağlı tohum kolza ve sorgum için ürün geliştirme
Agroekoloji çözüm tasarımları: karışık ekim, röle ekimi ve ara ekim
Çiftlik sürdürülebilirliği için ıslah
Yenilikçi ve sürdürülebilir tohum portföyü sunmak MAS Seeds®’in en büyük hedeflerinden biridir, böylece tarımı olumlu yönde etkileyebilir ve bugünün ve yarının dünyası için sürdürülebilir çözümler sağlayabiliriz. Yeni kısıtlamalar çiftçilerin işini daha karmaşık hale getiriyor. Araştırmacılar uzun yıllardır bu değişiklikleri öngörmekte ve sürekli olarak tohumları geliştirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle sürdürülebilir genetik yaratmak ıslah önceliklerimizin başında geliyor:
Su kıtlığına karşı geliştirilmiş genetik tolerans
Artan hastalık baskısına karşı genetik tolerans
Değişen iklimde güvenli yem verimliliği
Verim istikrarı ve iklim değişikliğine ve bölgesel koşullara uyum
Değişen iklimde genetik kazancı ve dayanıklılığı artırmak içinmodern ıslah metodolojileri
Melezleme, pazar destekli genomik seleksiyon, çevresel tipleme ve veriye dayalı araştırma yaklaşımını kullanarak özellikleri dikkatli bir şekilde seçip birleştirerek, sürdürülebilir tarıma katkıda bulunan ve çiftçiliğin gelişen zorluklarını etkili bir şekilde ele alan gelişmiş hibritler oluşturmayı amaçlıyoruz.
MARKÖR DESTEKLI GENOMIK SELEKSIYON
Moleküler genetik belirteçlerin yardımıyla ıslah programlarımız için yalnızca istenen özelliklere sahip bitkileri seçiyoruz. Bu, birim zaman ve maliyet başına karmaşık özelliklerin genetik kazancını artırmamıza yardımcı olur. Hatların veya melezlerin genetik potansiyelini tahmin etmek için genomik verileri kullanıyoruz. Bu bilgiler, genetik materyalin daha doğru ve gelişimin daha erken bir aşamasında tanımlanmasına yardımcı olarak ıslah sürecimizi daha hassas, verimli ve hızlı hale getirir.
VERI ODAKLI ARAŞTIRMA
Sizin için en iyi çeşitleri geliştirmek üzere tüm mahsullerimize ileri teknoloji genotipleme metodolojileri uyguluyoruz. NSIP ile ortaklaşa olarak, tarlada test etmeden önce potansiyel melezlerin performansını tahmin etmek için ileri teknolojilerden ve veri analizinden yararlanarak genetik yeniliği dünya pazarına daha hızlı ve daha kesin bir şekilde getirmek için öngörücü ıslah teknolojileri geliştiriyoruz. Bu şekilde, üstün hibritler üretme olasılığı daha yüksek olan kombinasyonları test ediyor, böylece ıslah verimliliğini ve hızını artırıyoruz.
ÇEVRE DÜZENLEME
Çeşit geliştirmemizin bir parçası olarak ıslah kararlarına ve hibrit konumlandırmaya agro-iklimsel senaryoların ve modellerin kapsamlı değerlendirmesini dahil ediyoruz. Bu yöntem , toprak tipi, sıcaklık, nem ve diğer değişkenler gibi faktörler de dahil olmak üzere yetiştirme ortamını karakterize etmemize ve bu koşulların çeşit performansını nasıl etkilediğini anlamamıza olanak tanır. Genotip ve çevre arasındaki etkileşimleri sistematik olarak analiz ederek, dayanıklı ve uyarlanabilir çeşitler yaratabilir, çeşitli ve değişken ortamlarda sürdürülebilir tarıma katkıda bulunabiliriz
ÇAPRAZ BESLEME
Polen kullanarak melezleme veya çapraz dölleme, günümüz tarımının başlangıcı olan Mezopotamya’ya kadar uzanan en eski ıslah yöntemidir. İstenen özelliklere sahip yavrular oluşturmak için iki farklı ebeveyn bitkiden genetik materyalin kasıtlı olarak karıştırılmasını içerir. Bu uzun süreç, verim artışı, zararlılara karşı direnç veya farklı ortamlara uyum sağlama gibi belirli özelliklerin geliştirilmesine olanak tanır.
EBEVEYN HATTI OLUŞTURMA
Ebeveyn hattı oluşturma, birbirini takip eden nesiller boyunca istikrarlı ve genetik olarak tek tip hatların sistematik olarak geliştirilmesidir. Yetiştiriciler, genetik homojenliği korumak için istenen özelliklere sahip hatları dikkatlice ve kendi kendine tozlaştırır (bitkileri kendi polenleriyle döller ve izole eder). Bu tekrarlanan kendi kendine tozlaşma ve seleksiyon döngüleri 5 ila 10 yıl sürebilir. Sonuçta elde edilen güvenilir ebeveyn hatları, tutarlı ve arzu edilen özelliklere sahip geliştirilmiş bitki çeşitlerinin yaratılması için hibritlerin çaprazlama temeli olarak hizmet eder.
HIBRIT OLUŞTURMA
Hibrit ıslahında, genetik olarak farklı iki ebeveyn hattı, hibritin ebeveynlerine kıyasla üstün özellikler sergilediği heteroz etkisinden yararlanmak için çapraz tozlaştırılır. Yetiştiriciler, kontrollü döllenmeyi sağlamak için kendi kendine tozlaşmayı önleyerek tamamlayıcı özelliklere sahip ebeveyn hatlarını dikkatle seçerler. Ortaya çıkan hibritler daha fazla canlılık, verim veya direnç göstererek hibrit ıslahını gelişmiş performans ve üretkenliğe sahip bitki çeşitleri geliştirmek için çok önemli bir yöntem haline getirir.
Çevresel zorluklarla yüzleşmek içinönemli genetik yenilikler
WATERLOCK
Dane mısır genetiği
WATERLOCK etiketli dane mısır hibritleri, kuraklık stresi koşulları altında üstün bir gelişme yeteneği sunar.
GREEN+ silajlık mısır çeşitleri, yaprak ve gövdelerdeki kuru maddenin gelişimini geciktirme ve böylece fotosentez süresini uzatma genetik yetenekleri sayesinde iklim değişikliği altında silaj kalitesini güvence altına almaktadır.
HELIOSMART çeşitleri üç ana ayçiçeği hastalığına karşı en yüksek genetik toleransa sahiptir: Mildiyö, Sclerotinia ve Verticillium ve böylece verimi güvence altına alır.
MAS Seeds®’ in Avrupa, Batı Afrika ve Orta Amerika ‘da geniş bir coğrafi koşul yelpazesine uyarlanmış genetik materyalleri ve bunların yavrularını test etmeye ve seçmeye olanak tanıyan on Ar-Ge istasyonu bulunmaktadır. Araştırma istasyonlarımız konuma bağlı olarak bir veya daha fazla üründe uzmanlaşmıştır. Kış üretimi Meksika tesisimiz tarafından yönetilmektedir.
HAUT-MAUCO, Fransa Mısır merkezi 53 araştırmacı
Laboratuvar ve seralar
Deneme
Mısır Ar-Ge tohumları üretimi ve hazırlanması
Mısır ebeveyn hatları yönetimi
RHODON, Fransa Çoklu ürün merkezi 15 araştırmacı
Yoğun ve agroekolojik pazarlar için fenotipleme.
Ayçiçeği ebeveyn hatları yönetimi.
HERRIEDEN, Almanya Silajlık Mısır İstasyonu 9 araştırmacı
Silajlık mısır fenotiplemesi
Avrupa için mısır denemesi
BELCIUGATELE, Fransa Ayçiçeği merkezi 15 araştırmacı
AR-GE tohum üretimi ve hazırlanması. Avrupa için ayçiçeği denemeleri
BORISPOL, Ukrayna Çoklu ürün istasyonu 8 araştırmacı
Geniş pazar için mısır ve ayçiçeği ürün karakterizasyonu
KRASNODAR, Rusya Çoklu ürün istasyonu 4 araştırmacı
Ticari öncesi fenotipleme istasyonu.
KALISZ, Polonya Mısır istasyonu 3 araştırmacı
Dane ve silajlık mısır fenotipleme istasyonu
PUERTO VALLARTA, Meksika Kış üretim merkezi 7 araştırmacı
Mısır ve ayçiçeğinin kış üretimi Ar-Ge tohumları®
QUERETARO, Meksika Tropikal mısır istasyonu 5 araştırmacı
Tropikal mısır araştırma ve geliştirme ana istasyonu.
Kış üretim faaliyetleri için destek
AHOUATI, Fildişi Sahili Tropikal mısır istasyonu 2 araştırmacı
Tropikal mısır için ticari öncesi fenotipleme istasyonu
Ar-Ge kilit rakamları
10
Ar-Ge istasyonları
Fransa, Almanya, Romanya, Ukrayna, Rusya, Polonya, Meksika ve Fildişi Sahili’nde. Fransa, Haut-Mauco’da 1 bimoleküler laboratuvar. Meksika, Şili ve Arjantin’de 3 kış üretim tesisi