MAS Seeds Tarihçesi
1949’dan beri çiftçilerle birlikte büyüyoruz
1936 yılında Fransa’nın güneybatısında çiftçi kooperatifi olarak kurulan Maïsadour® Group’un tohum departmanı 1949 yılında tohum ıslah faaliyetlerine başlamıştır.
Hedef çok güçlüydü: hızla genişleyen Fransız pazarında yüksek kaliteli mısır hibritleri ıslah etmek, üretmek ve çiftçilere sunmak. Bu yolculuk 75 yılı aşkın bir süredir büyük bir başarıyla devam etmektedir. MAS Seeds® çeşitleri tüm Fransa ve Avrupa’da ve şimdi de Asya, Amerika ve Afrika’da yetiştirilmekte ve geliştirilmektedir. Kuruluş değerlerimize ve çiftçilerle olan bağlarımıza sadık kalmaya devam ediyoruz. Çiftçiler sadece müşterilerimiz değil aynı zamanda kooperatif üyelerimiz ve iş ortaklarımızdır. Bu bağlılık çiftçilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde anlayıp, karşılamamıza ve onları desteklememize olanak tanıyor.
Günümüzde MAS Seeds® sadece mısırda değil, ayçiçeği, kanola, yonca, yem bitkileri ve diğer birçok alanda faaliyet gösteren uluslararası bir tohum şirketi haline gelmiştir. Bu yeni iddialı hedeflerle, 2018 yılında, yeni ve iddialı hedeflerle, tarihimize bağlı kalırken uluslararası platformda daha güçlü bir varlık oluşturmak amacıyla kapsamlı bir şekilde yeniden markalaşma sürecine girdik. Bu süreçte yenilikçi kimliğimizle çeşitli ticari faaliyetlerimize uygun bir kimlik geliştirdik.
2023 yılında, “Değişen Tarım için Birlikte Hareket Etme” amacı, markamızın ana hedefi haline gelerek, tarımsal ekolojik değişimlere katkıda bulunma tutkumuzu vurgulamaktadır.
Mümkün olan en yüksek standartları hedefleyerek bu süreci destekliyor ve doğru yolun bu olduğuna inanıyoruz.
Tarihçemiz
Fransa'nın güneybatısındaki vizyoner bir çiftçi grubu, tohum üretimlerini ve tarımsal faaliyetlerini geliştirmek amacıyla 1936 yılında bir araya gelerek, günümüzde Group Cooperative MAISADOUR olarak bilinen Çiftçiler Kooperatifi’nin kuruluşunu gerçekleştirdi.
Fransa'da hızla genişleyen pazara yüksek kaliteli mısır hibritleri üretmek ve sunmak amacıyla kooperatifin çiftçileri, mısır tohumu üretimiyle tohum işine adım attılar. İlk üretilen mısır tohumu çeşidi olan IOWA 4417, 7000 kg olarak hasat edilmiştir. 1949 yılı, bugün MAS Seeds® markasıyla bilinen kooperatifin tohum biriminin başlangıcı olarak kabul edilir.
Üretim faaliyetlerinin artmasıyla birlikte yatırımlar da çoğaldı. 1952 yılında, tohumları kurutma ve işleme amacıyla inşa edilen ilk kompleks fabrika faaliyete geçti.
Kısa sürede tohum üretim hacmi önemli ölçüde artış sağlayarak,1957 yılında tohum üretimi 4 tona ulaştı. Bunun ardından da kapasite artırma ve genişleme planları başladı.
Yeni demiryolu ile birlikte inşa edilen silolar, verimlilik ve kapasitedeki artışın simgesi oldu. 🚂
Artan tohum üretiminin ardından hasat sürecini yönetmek ve üretimi daha da arttırmak ve üretimi daha da arttırmak amacıyla Saint Vincent de Tyrosse'da fabrika kuruldu.
Yüksek verimli ve adaptasyon kabiliyeti yüksek mısır hibritleri oluşturma hedefiyle, Kooperatifin tohum departmanı ebeveyn hatlarını edinerek, seçme ve melezleme çalışmalarıyla beraber ilk AR-GE faaliyetlerine başladı.
Kooperatifin büyümesiyle birlikte MAISADOUR markası da giderek daha fazla önem kazandı. Çiftçiler, mısır faaliyetlerini (Fransızca’da "MAIS") temsil etmek ve ADOUR Nehri çevresindeki etkinliklerini simgelerken yeni isim olarak MAISADOUR’u seçtiler.
Özel seralar ve laboratuvarlarla donatılmış olan bu istasyon, mısır hibritlerinin geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olarak faaliyete geçti.
Maïsadour, Fransa'daki Salon de l'Agriculture etkinliğinde yer alarak ticari faaliyetlerinin gelişimini bu dönemde arttırdı.
Mısır faaliyetlerinin gelişmesiyle birlikte, tohum birimi ürün yelpazesini çeşitlendirmeye başladı. Yeni AR-GE departmanı, ilk hibrit çeşidi VIKI’yi tescilledi.
Yeni genel merkez binası, 29 hektarlık geniş kompleksin girişinde konumlandırılmıştır.
Mısır ve ayçiçeği hibritleri oluşturmak amacıyla yeni yetiştirme tekniklerini uygulamak için biyoteknoloji bölümü kuruldu. 🔬
Uluslararası gelişim, Fransa dışındaki ilk iştirakinin Almanya'da kurulmasıyla başlıyor.
Ekip ile birlikte tarla günü etkinlikleri düzenlendi.
Satış toplantısı düzenlendi.
Fransa dışında tohum üretim tesisleriyle birlikte faaliyete geçen ilk şube açıldı.
Maisadour® Kooperatif'in tohum departmanı, resmi olarak Maisadour® Semences markası altında bir iştirak haline geldi.
Rhodon’daki AR-GE istasyonunda kanola yetiştirme programının başlatılmasıyla birlikte tohum faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi gelişim sağladı.
Doğu Avrupa'daki yüksek kaliteli tohum talebinin artan ihtiyacını karşılamak amacıyla Mogilev, Ukrayna'da açılışı yapılan tohum fabrikası, ülkenin en kapsamlı tohum fabrikası olarak faaliyete girdi.
Portföyü çeşitlendirmek için önemli bir adım atılarak, SEMFOR şirketi, karışım yem bitkileri portföyü ve işletme tesisi ile birlikte satın alımı gerçekleşti.
Bu departman, küresel büyümeyi güçlendirmek amacıyla atılmıştır.
Maïsadour® Semences, zorlu hedeflere, uluslararası büyümeye ve çeşitlendirilmiş tohum portföyüne daha uygun bir isim ve marka olan MAS Seeds®'e dönüşmüştür.
Deneme tarlaların yanında yer alan 1.500 m²'lik bu bina, MAS Seeds AR-GE ekibinin verim potansiyeli yüksek ve adaptasyonuyla farklı iklim koşullarına uyum sağlayan hibritler seçtiği ve yeni hatlar oluşturduğu bir merkez haline gelmiştir. Bu alan ayrıca idari, ticari ve pazarlama personelinin toplandığı iştirak için ana ofis olarak da hizmete sunulmuştur.
FGI’nin tropikal mısır yetiştirme programının satın alınmasıyla birlikte, Queretaro'da yeni bir AR-GE istasyonuyla beraber faaliyet bulmuştur. Bu adım, mısır yetiştirme programımızda ve ticari portföyümüzde daha fazla çeşitlilik sağlamayı hedefleyerek uluslararası gelişimimizi desteklemektedir. Lokasyon ayrıca, yetiştirme kapasitelerimizi artırmak için kış dönemi üretim üssü olarak da hizmet vermektedir.
Fildişi Sahili'nin başkentine yakın yerde açılan şubemiz, bölgenin iklimsel ve tarımsal özelliklerine uygun tropikal mısır portföyünü oluşturmak ve geliştirmekle sorumlu bir AR-GE merkezi ve ticari birimi içermektedir.
MAS Seeds®'in amacı, markanın yeni temel ilkesi olan "Değişen Tarım İçin Birlikte Hareket Edelim" düşüncesi etrafında şekillenmiştir. Bu yaklaşım, sürdürülebilir ve yenilikçi tohum portföyünü üreticilerimiz, paydaşlarımız ve iş ortaklarımızla buluşturarak, birlikte hareket etmenin önemini vurgulamaktadır. Agro-ekolojik bir geçiş için "Değişen Tarım" hedefi doğrultusunda kararlılıkla ilerlemektedir.