Mısırın Temel Büyüme Aşamaları
Mısırın büyüme aşamalarını bilmek, mahsul verimini ve sürdürülebilirliğini artırmak isteyen çiftçiler için çok önemlidir. Mısır mahsulü çimlenmeden olgunluğa kadar dikkatli bir yönetim gerektirir. Bu büyüme aşamalarına aşina olmak, çiftçilerin kaynak kullanımını optimize etmek ve çevresel etkiyi en aza indirmek için sulama ve gübreleme zamanlaması konusunda bilinçli kararlar almasını sağlar. Özünde, mısırın büyüme aşamalarını anlamak, çiftçiler için verimliliği en üst düzeye çıkarmak, verim güvenliğini sağlamak ve değişen iklim koşullarına uyum sağlamak için pratik bir araçtır.
Ürün yönetimi için mısırın 8 temel büyüme aşaması:

Mısır hakkında daha fazla bilgi
1. Ortaya çıkış
- Mısır, çimlenme için 10°C’lik bir toprak sıcaklığına ihtiyaç duyar
- Tohumlar yeterince ince ve nemli toprağa ihtiyaç duyar.
- Toprak sıcaklığına bağlı olarak çıkışa ulaşmak için ortalama 12-17 gün gerekir
2. Sütten kesme: 4-5 yaprak aşaması
- Yeni köklerin ortaya çıkması (taç kökler)
- Bitki artık tohumun rezervlerine bağımlı değildir – sütten kesilir
- Başta fosfor olmak üzere besin eksikliklerine karşı hassasiyet
- Nihai bitki yoğunluğu belirlendi
3.Kulakların Başlaması: 8-10 yaprak aşaması
- Kulakların başlatılması (sıra sayısı)
- 10 yaprakta uzama aşamasına ulaşırız. Su ve besin maddelerine büyük ihtiyaç duyar
- Bitki soğuk sıcaklıklara (<8°C), düşük güneş ışığına ve herbisit uygulamasına karşı hassastır
4. Püskül Görünür
- Bitki başına başak sayısını belirleyen bitki aşaması
- Yumurta sayısı %90 oranında belirlenmiştir
- Bu büyüme aşamasında su ve azot eksikliğine karşı büyük bir hassasiyet vardır
5. Dişi Çiçeklenme
- Ovüllerin polen tarafından döllenmesi
- Su açığına karşı yüksek hassasiyet
:Polylang yer tutucuyu değiştirmeyin
6. Tahıl Düşük Sınır Aşaması
- Bu aşamanın ötesinde, tane ile kürtaj artık mümkün değildir
- Döllenmeden 3 hafta sonra, yani çiçeklenmeden 250 gün sonra gerçekleşir
- Nihai tahıl sayısı
- Su stresine karşı maksimum hassasiyetin sonunu işaret eden aşama
7. Hamurlu Tahıl Aşaması
- 50 nem aşaması
- Son sulama aşaması = %32 tüm bitki DM aşaması
8. Siyah Katman
- Tahıl fizyolojik olgunluğu – tahıl dolumunun sonu
- 32’de tahıl nemi
- Siyah tabaka oluşumu: taneler ve koçan arasındaki damarların kapanması
Bir ürün bulun
Tahıl, silaj veya biyogaz, organik tarım, ılıman veya tropikal bölgeler için tüm kullanımlara yönelik eksiksiz mısır portföyünü keşfedin.
Bize ulaşın
Yerel ekiplerimiz, bulunduğunuz yer için size en iyi tavsiyeyi vermek üzere çiftlikleri ve distribütörleri yerinde ziyaret eder. Bir ülkenin web sitesini ziyaret ederek yerel MAS Seeds® danışmanınızı bulun veya iletişim formumuzu buradan doldurun.
Diğer tarım makalelerini keşfedin
Yoncanın nasıl ve ne zaman hasat edilebileceğine dair farklı seçenekler vardır, ancak biçme zamanlaması mahsulün sağlığını ve kalıcılığını korumak için kritik …
Yağlı tohum kanola yetiştiriciliği için besin yönetimi konusundaki kısa kılavuzumuza hoş geldiniz. Bu kılavuzda, azot, fosfor, potasyum ve sülfür gibi kritik besin …
Hasat için En Uygun Zamanı Belirleyin Ayçiçekleriniz için hasat zamanı Ayçiçeklerinizi en uygun zamanda hasat etmek, optimal verim, yüksek tohum kalitesi ve en iyi yağ …